donderdag, april 06, 2006

Raad waar ze staat

(stond, want het is al een paar weken geleden)

Eens kijken: heel veel mensen, met grote koffers en tassen-op-wieletjes.
Euhm, een vertrekhal op Schiphol?
De zwarte markt in Beverwijk?
Een cruiseschip?
Een vluchtelingenkamp?



Nope. De huishoudbeurs.

Valt trouwens flink tegen, die huishoudbeurs. Er is maar heel weinig aan gratis goodies te krijgen. Waarom nemen al die zwakzinnigen dan toch zulke grote tassen mee, hoor ik je denken. Nou, omdat je er wel heel veel kan kopen. Zo bespaar je op 3 flacons schoonmaakmiddel toch al gauw een euro, zien die blikken jodenkoeken er natuurlijk veel smakelijker uit dan in de supermarkt en wauw, die zomerjas moét je natuurlijk wel hebben. Het Oprah-effect zeg maar. Doen alsof iets heel bijzonder of goedkoop is, en al die huisvrouwen rennen er gillend op af en gaan indien nodig over lijken om het product te bemachtigen.

En wat is dat toch met de mensheid, dat we niet eens meer een tas kunnen dragen? Waarom zitten overal wieltjes onder tegenwoordig? Denk vooral niet aan anderen (en hun enkels), maar wees lui. Nog even en zelfs de kleinste handtasjes draag je op wieltjes. Het kán niet lang meer duren voordat de mensheid uitsterft geloof ik. Kom óp zeg, zijn we nou allemaal zo gehandicapt dat we niet eens meer een boodschappentas kunnen dragen? Bah.

Was er dan ook nog iets leuks te beleven op de huishoudbeurs? Ja, de drankplaza, kon je nog een beetje aangeschoten raken van de mierzoete likeurtjes. Kost je wel een halve dag, want de samples worden uitgedeeld per slokje. Ik had 3 rondes nodig om het wat gezelliger te hebben. Maar, dan heb je ook wat. ;)

|