woensdag, februari 22, 2006

Demonstreren

Met de cartoonrellen van de laatste tijd is het weer pijnlijk duidelijk geworden dat vrijheid van meningsuiting een kostbaar goed is, dat door bepaalde (meestal religieuze) groeperingen liever vandaag dan morgen wordt ingeperkt. Naar mijn mening een realistische en daarom gevaarlijke dreiging, dus hoog tijd om je standpunt uit te dragen.

Ik vind dat iedereen vrij moet zijn om te zeggen/schrijven/tekenen/zingen wat hij wil, zolang het maar binnen de wet valt natuurlijk. Het is onzin dat mensen die een religie aanhangen meer beschermd moeten worden dan 'ongelovigen'. Als je iemand wil aanklagen omdat hij je uitscheldt op basis van lichamelijke kenmerken (dik, lang, klein), lacht iedereen je uit. Zeg je iets over iemands huidskleur of geloof wat diegene niet aanstaat, dan zijn de rapen gaar. Leg mij het verschil maar eens uit...
Ik ben zeker niet de enige die de vrijheid van meningsuiting wil beschermen, en daarom is er ook a.s. zaterdag 25 februari een demonstratie georganiseerd op de Dam. Bij deze de oproep om daar naartoe te gaan. Laat maar zien dat je vrijheid van meningsuiting belangrijk vindt!

|