maandag, december 05, 2005

Köln

Het heeft de uitstraling van Rotterdam (platgebombardeerde steden zijn niet echt gezellig), een reusachtige kerk (toch gek, dat ze díe gemist hebben!), veel winkels die je in de Kalverstraat ook aantreft, om de 20 meter een parfumerie Douglas en 3 kerstmarkten. Keulen.


Afgelopen zaterdag was er een delegatie van Kink FM-medewerkers en -luisteraars om in Deutschland de currywursten, waffeln en glühwein uit te testen. En het is allemaal goed bevonden. Uitstekend zelfs. Maar wat was het druk! Ik overdrijf niet als ik zeg dat er wel 80 volle touringcars op de Keulse kerstmarkten waren losgelaten. Een walhalla voor crowdsurfers en standhouders, iets minder leuk als je, met in de ene hand een currywurst en in de andere een beker glühwein, je door de massa moet heenworstelen.

En midden in een uiterst drukke winkelstraat stond daar opeens een lama, geld te verdienen voor z'n vrijwel tandenloze eigenaar.


Het was een gezellige dag, maar volgend jaar ga ik toch liever naar een kerstmarkt in een wat meer pittoresk stadje. Zonder lama's.

|