zondag, oktober 16, 2005

Secondelijm

Ik heb vanmiddag een nogal letterlijke hands-on ervaring opgedaan met secondelijm. Wat een rotspul. Maar, het moet gezegd, het plakt inderdaad uitstekend, en ook binnen een paar seconden.

Een kleine reconstructie:
Ik had een tijdje geleden een douchegordijn gekocht, maar dat bleek een centimeter of 30 te kort. Uit nood dus maar een 2e exemplaar gekocht en daar een strook afgeknipt om vervolgens aan het eerste douchegordijn te plakken. En daar ging het mis. Niet bij het plakken zelf, want dat kan ik al knoeivrij sinds de kleuterschool.

Voordat je een tube secondelijm kunt gebruiken, moet je eerst de tube openprikken. Vergelijk het met een tube ketchup of mosterd. Enfin, ik duw dus met de achterkant van de dop de tube open, en FLERP, zo een lading lijm over m'n vingers. Echt, een klaarkomende porno-acteur is er niks bij (voor de liefhebber: Velpon).

Ik had gelukkig nog wel de tegenwoordigheid van geest om gauw m'n vingers te bewegen en los van elkaar te houden, anders hand ik nu alleen nog maar de StarTrek-groet kunnen maken. Inmiddels heb ik het grootste deel van de lijm wel van m'n handen af kunnen schrapen (scrubben voor gevorderden!), maar ik wil voorlopig niks meer met tubes secondelijm te maken hebben. Rotspul.

|