vrijdag, juli 01, 2005

Wonderbaarlijk

Ik heb weleens mensen horen zeggen dat de Islam een achterlijke godsdienst is, maar sommige Christenen kunnen er ook wat van!
Ik zag zojuist op Ned. 1 een documentaire genaamd 'Uw Wil Geschiede'. Hierin stond een jong stel centraal dat in verwachting was van een kindje. In het ziekenhuis was al heel snel vast komen te staan dat het kindje ernstig mismaakt was, en geen levensverwachting had. Dat was allemaal uiterst precies en objectief vastgesteld. Maar ja, het paar geloofde nogal in God en Jezus en wonderen, en samen met hun gebedsgroepje en de bijbehorende hulp van boven zou het kind wel gezond ter wereld komen.
Het moge geen verrassing zijn dat het kindje inderdaad ernstig mismaakt ter wereld kwam, en vrijwel direct overleed. Diezelfde avond werd er in de gebedsgroep nog gebeden, dat God het kindje weer tot leven zou wekken. En dat gebeurde natuurlijk ook niet.

Ik heb absoluut respect voor mensen die gelovig zijn, maar op het moment dat je zó raar gaat denken, dat God je kindje wel weer tot leven zal wekken als je maar hard genoeg bidt, dan moet je volgens mij opgenomen worden in een gesticht...
Komop zeg, dit zijn de Middeleeuwen niet: je mag zelf nadenken! Echt waar!

|