woensdag, augustus 24, 2005

LL'05

Het is nu woensdagmiddag, en ik begin eindelijk een beetje wakker te worden van 5 lange dagen en nachten vol muziek en gezelligheid.

Precies een week geleden begon mijn Lowlands 2005, met een bezoekje aan Walibi World. Daar werd voor de laatste keer dit jaar Oud & Nieuw gevierd, en het was wederom een geslaagde avond. Daarna met een groepje gezellige mensen nog uren zitten 'bierelieren' om vervolgens tegen 04.00u eens te gaan slapen. Dat was nacht 1.

De donderdag begon relaxed. Omdat we ons al in Biddinghuizen bevonden (bungalowpark naast Walibi, en dus ook naast het Lowlandsterrein), hoefden we niet vroeg te gaan reizen om in de wachtrijfile te gaan staan. Een deel van de groep bevond zich echter wél in die file, dus daar onderhielden we telefonisch contact mee ('Is de parkeerplaats al open?'). Na in Elburg wat gratis bananen gescoord te hebben (hele sympathieke groentezaak daar!) zijn we richting LL-terrein gereden, om ons daar in de wachtrij te settelen.

We waren helaas wat later dan vorig jaar, dus nóg meer wachtenden voor ons...
Na een strijd op leven en dood wisten we een fijne plek te bemachtigen op camping 3, tegenover de wc's. Dat lijkt overbodige luxe, maar als je het hele weekend aan de diarree bent, ben je daar erg blij mee. Echt waar.
Omdat je pas een echt gezellige kampeerplek hebt met een partytent in het midden, kwamen 2 groepsgenoten 's avonds laat nog met de partytent. Ze hadden een paar uur in de rij gestaan, dus, beste Lowlands-organisatie: volgend jaar harder doorwerken bij de ingang! Enfin, partytent opgezet, nog wat gedronken, en toen een poging gedaan tot slapen. Dat is me niet erg gelukt (mensen die om 05.30u een tent opzetten tegen de jouwe zijn NIET leuk!), dus na nacht 2 was ik al helemaal kapot. En toen moest het festival nog beginnen!

Omdat ik zo verschrikkelijk duf was (het slaaptekort is tijdens het festival alleen maar opgelopen) heb ik de helft niet bewust meegemaakt, maar, het moet gezegd: LL'05 was weer een topper! Volgens mij was dit de eerste editie in 9 jaar waarin we alle dagen mooi, warm en droog weer hebben gehad!

Even leek het flink mis te gaan op vrijdag, maar de storm bracht gelukkig alleen wind, en geen water met zich mee.
En na wat Viagra stond de omvergewaaide wortel gelukkig ook weer overeind.

In 3 dagen heb ik fantastische optredens gezien van onder meer The Polyphonic Spree, Kaiser Chiefs, Vive La Fete, Soulwax en 2 Many DJ's. Verder nog aardig wat comedy gezien (Op Sterk Water en Boom Chicago waren super, de Night Of Comedy teleurstellend).


Natuurlijk was er ook weer het nodige straattheater. Zo waren er deze 'fitte' mannen, die wat gymnastiekoefeningen deden met het niet-zo-sportieve LL-publiek. Rondjes rennen, zakdoekje leggen, de vogeltjesdans; alles werd uit de kast gehaald om de gezondheid te bevorderen.

Otto Orgel was er dit jaar niet, maar de Enge Buren gelukkig wel. Op zondagmiddag stonden ze al heel vroeg op de (nieuwe) Charliestage en hebben daar duizenden mensen blij verrast met hun muziekcabaret. Ik zou bijna zeggen: volgend jaar Alpha! ;-)
Later die zondag gaven ze een 2e optreden, in de vorm van 'echt' straattheater. Daar zijn ze nog het beste in.


Nu zou ik nog uren door kunnen gaan met verslagen en anekdotes, maar ik heb helaas belangrijkere dingen te doen...

Dank aan: Vera, Marleen, Paulien, Linda, Dirk, Almar, Reink, Jan-Willem, John, Martijn, Frank en alle andere leuke mensen die ik dit weekend ben tegengekomen. Het was te gek! Volgend jaar weer? ;-)

|