donderdag, maart 31, 2005

5 Mei

Na een dag van herdenkingen en bezinning op de 4e mei is het donderdag 5 mei weer feest. Heel Nederland viert dan (of zou het moeten doen) dat we alweer een jaar of 60 in vrijheid kunnen leven.
Die dag wordt traditiegetrouw opgeleukt met de Bevrijdingsfestivals. Veel namen zijn er nog niet bekend, maar in Groningen wordt het publiek o.a. getrakteerd op Jody Bernal en Gabriel Rios, in Zwolle kun je terecht voor Bettie Serveert en Rowwen Hèze, en in Utrecht vechten The Sheer en Ali B. om het grootste applaus.

5 Mei is dit jaar heel toevallig ook Hemelvaartsdag, en dan wordt in Hellendoorn Dauwpop georganiseerd. Vergelijkbaar met een bevrijdingsfestival, want allerlei genres zijn vertegenwoordigd. Zo zullen Alanis Morissette en Henk Wijngaard optreden. Ook Otto Orgel gooit daar zijn in het Duits übergesetzte smartlappen het publiek in. Dauwpop is dus het leukste festival op 5 mei! ;-)

Alleen: de Bevrijdingsfestivals zijn gratis, en voor een kaartje voor Dauwpop moet maar liefst 38 euro neergeteld worden. Het zou weleens heel rustig kunnen blijven in Hellendoorn...

|