dinsdag, januari 25, 2005

Hypo-allergene kat

Hoewel het in Nederland verboden is om huisdieren genetisch een beetje op te leuken (visjes die licht geven in het donker, een hond met paarse strepen), wil minister Veerman van Landbouw de hypo-allergene kat niet bij voorbaat verbieden.

Wow, een hypo-allergene kat, ofwel een met een vacht waar allergische mensen niet van hoeven niezen, te gek! Ontzettend knap ook, dat zoiets anno 2005 technisch mogelijk is! En aangezien ik allergisch ben, maar dol op poezenbeesten, geeft het hoop voor de toekomst (mogelijk dus met huisdier!).



EDIT: De Dierenbescherming heeft aangegeven het met minister Veerman oneens te zijn. Stelletje zure rauwkosteters... wat is er nou mis met een kat die een vacht heeft waar niemand allergisch voor is? Het dier heeft daar toch geen last van?
De Dierenbescherming zegt: 'Wij vinden dat je geen dieren genetisch moet manipuleren om ze beter bij de mens te laten passen. Dat is de omgekeerde wereld. Een allergie is vervelend, maar niet van zo groot belang dat dieren ervoor gemanipuleerd moeten worden.'


Nou, daar heb ik dan wel wat tegenin te brengen: de huiskat an sich IS al onnatuurlijk! Weliswaar heeft het een tijdje geduurd om de wilde kat zo door te fokken dat hij in huis handelbaar was, maar het blijft een truukje van de mens om de natuur te manipuleren voor het eigen plezier. Genetische manipulatie gaat dan weliswaar sneller, maar is in mijn opinie niet zo gek veel onnatuurlijker.
Daarbij, beste Dierenbescherming, is er niemand die zegt dat je een kat MOET manipuleren, maar dat het kán!
En er zijn in Nederland honderdduizenden mensen met astma/allergieën, en een deel daarvan zou het geweldig vinden om dankzij nieuwe technologieën eindelijk een kat te kunnen hebben.
Is dat dan niet belangrijk? Voor de geitenwollensokkentypes bij de Dierenbescherming blijkbaar niet. Weer een organisatie die op m'n 'geef-ik-geen-geld-aan' lijst kan...

|