woensdag, januari 05, 2005

"Een loslopende minister hier heeft geen toegevoegde waarde"

Stel: je hebt een tijdje geleden een vakantie geboekt naar Thailand, om daar de dagen rond oud & nieuw door te brengen. Vlak voor je op vakantie gaat wordt een deel van het land verwoest door een kolkende massa water. Ga je dan nog op vakantie?
Ben je in staat om onderuitgezakt op je balkon te hangen terwijl de bevolking geen flauw idee heeft hoe ze delen van het land weer moeten opbouwen? Kun jij lekker in de zon liggen terwijl er 100 kilometer verder in die zelfde zon lijken weg liggen te rotten? Heb je dan het lef om te klagen over de roomservice van je hotel terwijl duizenden mensen alleen nog puin treffen op de plek waar tot tweede kerstdag hun huis stond?

De hele wereld stort geld om Azië er weer bovenop te helpen. Dan heb je in mijn ogen wel een hele rare moraal om nu in getroffen gebieden vakantie te gaan vieren, zonder je handen uit de mouwen te steken. Alsof er niets is gebeurd...

Als je dan ook nog eens een 'hoogstaand persoon' bent (Minister van Binnenlandse Zaken van Nederland ofzo), weet je wat je dan bent, Remkes? Een lul.


"Een loslopende minister hier heeft geen toegevoegde waarde" Nee, aan een minister hebben de Thai niet zoveel. Aan een helpend MENS echter wel!

|